Skip to main content

Terugblik op succesvolle Mini-conferentie Internationalisering

  • Geschreven door Webmaster
     op 20 november 2023

Donderdag 15 november vond voor de allereerste keer de mini-conferentie Internationalisering plaats. Een geslaagd event met ruim 70 deelnemers, bestaande uit zowel studenten als medewerkers. 
De conferentie werd gehouden tijdens de ‘Week of the International Student’ en bood de gelegenheid om samen te komen en het belang van internationalisering te vieren. Het doel was om zowel studenten als docenten te inspireren, te informeren en te laten kennismaken met de waarde van internationale ervaring in een steeds meer geglobaliseerde wereld.

Het evenement begon met een vrolijke brassband, wat meteen voor een positieve sfeer zorgde die hele de middag aanhield. Na dit muzikale intermezzo genoten de deelnemers van een uitgebreide en internationale lunch, waarna ze de informatiemarkt konden verkennen. Hier konden vragen gesteld worden over stages in het buitenland, met de aanwezigheid van organisaties zoals Travel Inventive (gespecialiseerd in groepsreizen voor het onderwijs) en de Buitenland Beurs, waar men informatie kon vinden over studie, stage of een tussenjaar in het buitenland.

Het plenaire gedeelte bood een boeiende College Tour, begeleid door Jan Rijksen, waarbij het publiek vragen kon stellen aan het panel. Het panel bestond uit: twee studenten van Albeda, een docent Beveiliging, een stafmedewerker Internationalisering en een adviseur praktijkleren van het SBB. Deze interactieve sessie gaf een waardevol inzicht in diverse aspecten van internationalisering.

Daarna konden deelnemers deelnemen aan workshops, variërend van wat Albeda Bureau Internationalisering (ABI) kan betekenen voor studenten die stage willen lopen in het buitenland en collega’s die met collega’s en/of studenten in het buitenland kennis willen opdoen. Tot een workshop gericht aan docenten door Ditravet.

De Mini-conferentie Internationalisering was een inspirerend succes en heeft ons allen aangemoedigd om de weg van internationalisering verder te verkennen. 

Wil je hier meer over weten, neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., neem hier een kijkje of volg Albeda Bureau Internationalisering op LinkedIn.