Skip to main content

Albedastudenten vallen in de prijzen op vakwedstrijd AEHT

  • Geschreven door Jan Rijksen
     op 13 november 2023

Afgelopen week vond de 36ste editie van AEHT - Association Européenne des ecoles d'Hôtellerie et de Tourisme - plaats, dit keer in Vilnius, Litouwen. Maar liefst 10 studenten van Albeda verlegden hun grenzen in culinaire en toeristische competities. Shania Bouman en Jitse Bosch werden voor hun inzet, vakkennis en passie beloond met een gouden en bronzen medaille.

De afgelopen dagen hebben studenten van Albeda het beste van zichzelf gegeven tijdens de vakwedstrijden in Vilnius. Ze werkten steeds in teamverband met één of meerdere anderstalige studenten uit één van de 40 deelnemende landen. Sociale vaardigheden en kennis van Engels waren minstens zo belangrijk als culinaire of toeristische kennis.

Alhoewel meedoen belangrijker was dan winnen, was de gretigheid om te winnen er niet minder om. Na een intensieve voorbereiding en training streden onze studenten met hun internationale team voor kennis en medailles tijdens de AEHT. Met succes! Shania won goud in de categorie Cocktails en Jitse veroverde met een bronzen medaille een plek op het podium in de categorie Decathlon. Ook voor onze andere deelnemers van Albeda was er veel lof vanuit de jury.

Docent Ferdi Munts: “We zijn enorm trots op alle studenten die zo hard hebben gewerkt om hier te mogen staan en de gastronomische en toeristische kwaliteit van Albeda op de Europese kaart hebben gezet! Ondanks dat niet iedereen een medaille omgehangen heeft gekregen, zijn zij stuk voor stuk kampioenen. Gemotiveerder dan ooit kijken wij vooruit naar de volgende vakwedstrijden,’’