Skip to main content

Martin Huizinga

Zadkine Horeca College

Gespecialiseerd kok info

Als gespecialiseerd kok werk je in een keuken die in verschillende delen (parties) is opgedeeld. Je bereidt bijzondere, creatieve of luxe gerechten. Naast deze creatieve, uitvoerende werkzaamheden coördineer en organiseer je de werkzaamheden binnen de parties van de keuken.
Deze opleiding wordt in de BBL aangeboden. Je komt een keer in de week naar school en werkt vier dagen in een erkend leerbedrijf. Binnen het Horeca College geven wij bij deze opleiding ook praktijklessen.

 - Klik hier voor informatie over de opleiding Gespecialiseerd restaurantkok >>>  Niveau 4 BBL

 

Documenten

pdf Gespecialiseerd Kok info en opdrachten Populair

Door 190 downloads

Hou jij van lekker eten, is koken jouw passie en zou je hiervan je beroep willen maken? Als gespecialiseerd kok kook je op hoog niveau en werk je in een keuken die in verschillende delen (parties) is opgedeeld. Je bereidt bijzondere, creatieve of luxe gerechten. Wil jij jouw kookkennis verbreden? Dan is deze opleiding echt wat voor jou. 

Wij geven binnen deze BBL opleiding ook opdrachten mee die overeenkomen met de opdrachten uit examenwerk.praktijkbeoordelen.nl 

MODERNE KEUKENS IN HUIS

Ervaring doe je dagelijks op in één van onze twee keukens die wij op locatie hebben. Onze keukens zijn voorzien van de modernste apparatuur, waar jij alle nieuwe kooktechnieken leert. Hier probeer je nieuwe combinaties en bijzondere ingrediënten uit. De gerechten die jij serveert zijn altijd verrassend en origineel. In de keuken werk je samen met je klasgenoten en docenten aan verschillende praktijkopdrachten. 

PLANNEN EN ORGANISEREN

Je krijgt les in leidinggeven en hoe je moet presteren onder druk. Werken als kok kan soms hectisch zijn waarbij je je bezighoudt met verschillende taken. Je leert daarom hoe je goed moet plannen en het overzicht houdt.

VERBREED JE KENNIS

Een belangrijk deel van lessen volg samen met studenten van de opleiding Gastronoom/Sommelier. Je leert zo meer over wijn en hoe je deze met jouw gerechten het beste laat smaken. 

 

Binnen deze opleiding die wij binnen de BBL geven zijn dit de opdrahten die we meegeven om in het bedrijf uit te voeren. Daarnaast wordt er gewerkt aan Menu Engeneering en Ondernemersplannen. 

Wij werken binnen de opleiding met examenwerk.praktijkbeoordelen.nl  waarin de student 3 maar per jaar een zelfreflectie doet en de praktijkopleider ook en deze in functioneringsgesprekken worden besproken om op deze manier doelen te stellen en te bereiken.

 

meer informatie? klik dan hier