Skip to main content

Medailleregen voor Albeda-studenten bij NK voor het mbo, Skills The Finals

 • Geschreven door Webmaster
   op 26 maart 2024

Bij de prijsuitreiking van de Nederlandse Kampioenschappen voor het mbo Skills The Finals behaalden maar liefst 9 studenten van Albeda een podiumplek. Bij het evenement in de Brabanthallen in Den Bosch streden zij met honderden andere mbo-studenten om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied. De sfeer op de tweedaagse in de Brabanthallen was met ruim 50.000 bezoekers fantastisch en het plezier van de Albeda-studenten bij het uitoefenen van hun vak was prachtig om te zien. Studenten van Albeda wonnen 2 gouden, 3 zilveren en 2 bronzen medailles en werden gehuldigd in een overvolle zaal.

2x Goud, 3x Zilver en 2x Brons 

 • Noah Rook van de opleiding MBO Verpleegkundige en Charlotte Walsweer van de opleiding Apothekersassistent (locatie Rosestraat) wonnen goud!
 • Een zilveren plak ging naar Justin van Oeveren in de categorie Sport & Bewegen (locatie Van Zandvlietplein) en naar Nadya Jeronimus van de Bakery Innovation Academy in Vlaardingen in de categorie Boulanger. Ook het team Natt Ruthan & Rhynell Windster van de Horeca entree-opleiding op de Haastrechtstraat wonnen zilver.
 • Brons ging naar Chrissy van Essen van de opleiding Schoonheidsspecialist (locatie Sportlaan) en naar het team Samantha Essenberg & Xanthe Prins in de categorie Leisure & Hospitality (locatie Zuster Hennekeplein)

Goudwinnares Noah: “Ik ben ontzettend blij. Het waren zware dagen, maar ik heb ervan genoten! Het ging heel goed. Bij een van de casussen met een GGZ-patiënt had ik wel wat stress, maar kandidaten van de andere roc’s gelukkig ook. Ik heb alles gegeven wat ik had.” Charlotte won ook goud: “Het was echt een geweldige ervaring. En ik kan straks als ik klaar ben met mijn opleiding tot apothekersassistent kiezen uit drie banen! Ook was het heel fijn dat mijn ouders en bonusoma er vandaag ook bij konden zijn om mij aan te moedigen.”

Trots op het mbo

Minister Dijkgraaf (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) was ook aanwezig bij de wedstrijden en de prijsuitreiking. Hij benadrukte het grote belang van het mbo voor de samenleving en gaf aan hoe trots hij is op het mbo in Nederland. Tijdens de wedstrijden kwamen veel docenten, onderwijsleiders, mede-studenten, ambassadeurs van Albeda, familie en vrienden kijken. De meesten waren ook aanwezig bij de prijsuitreiking toen onze studenten hoorden op welke plek ze waren geëindigd. Vol trots namen alle Skills-toppers de complimenten en het applaus in ontvangst.

Nog 9 Albedafinalisten in de top 8 van Nederland

Naast de medaillewinnaars plaatsten de volgende top-studenten van Albeda zich via kwalificatiewedstrijden voor de finale van Skills Heroes. Zij stonden in de top 8 van Nederland op hun vakggebied!.

 • Linda Bredeoo, Patissier, locatie Bakery Innovation Academy in Vlaardingen (4e plaats)
 • Gelvine Flanders, Steward/Sterwardess, locatie Lutonbaan (4e plaats)
 • Aiumeen Jakobus, Junior stylist, locatie Haastrechtstraat (5e plaats)
 • Anita Zheng, Managementassistent, locatie Weena (5e plaats)
 • Gemma Grandadam, Onderwijsassistent, locatie Rosestraat (5e plaats)
 • Shree Tikai, Evenementenorganisatie, locatie Weena (6e plaats)
 • Isabella Cramer, Specialist mode/maatkleding, locatie Haastrechtstraat (7e plaats)
 • Isaac Mufungizi & Michael de Kruijk, entree bouwen & wonen (7e plaats)

(Internationale) vakwedstrijden

Sinds 2002 zet de stichting WorldSkills Netherlands zich in ter promotie van het beroepsonderwijs en vakmanschap onder jongeren. De organisatie wil jongeren inspireren en motiveren voor beroepsonderwijs en vakmanschap. (Internationale) vakwedstrijden staan hierbij centraal. Deze worden in samenwerking met partners georganiseerd op scholen of op beroepenevenementen. WorldSkills Netherlands geeft jongeren hiermee de kans te excelleren in hun vak.