Skip to main content

Albeda Horecacollege blikt terug op Week van de horeca

  • Geschreven door Webmaster
     op 04 oktober 2023

Van 18 tot 23 september vierde Albeda Horecacollege, samen met andere horecabedrijven dé Horeca! Tijdens deze week vonden er door heel Nederland diverse activiteiten plaats om te ontdekken waarom de horeca zo bruisend en veelzijdig is. Natuurlijk was Albeda Horecacollege erbij! Als trotse partner van de Week van de horeca hadden zij een actieve rol en wonnen zelfs een mooie prijs!

Horecasector is veelzijdig

Bij Albeda Horecacollege waren er volop activiteiten om uit te dragen hoe mooi de horecasector is om in te werken, te studeren en jezelf te ontwikkelen. Zo werden gasten warm onthaald en getrakteerd op een leuk presentje in de Albedarestaurants en waren er diverse goede doelen acties op touw gezet. Waaronder een diner voor de vrijwilligers van de Gaarkeuken in Albeda Groos! en een lunch in het teken van Wereld Alzheimer Dag bij Albeda Proef! In Albeda Vipz werd er een fantastisch netwerkdiner verzorgd door studenten van de opleiding Meewerkend horeca ondernemer.

Horecavakbeurs ‘Gastvrij’

Horecastudenten van de locatie de Vloot maakten een rondje door Maassluis op zoek naar smaken en namen een kijkje in de keukens van horecabedrijven. Ze vonden hun weg op horecavakbeurs ‘Gastvrij’, waar studenten van de opleiding Leidinggevende bediening, gasten serveerden op Bocuse d'Or; het grootste gastronomisch concours ter wereld. Talenten van het excellentie-programma van Albeda Horecacollege deden mee aan de wedstrijd: Good Fish Dish en gingen er met de publieksprijs vandoor!

Smaken op gebied van duurzame voeding

Later in de week verzorgde Shania Bouman, student van de opleiding Leidinggevende bediening de ontvangst van de demissionaire bewindslieden en Tweede Kamerleden op Prinsjesdag en brachten horecastudenten bezoeken aan de Albeda Bakery Innovation Academy en Van Gelder groente & fruit, waar zij inzichten kregen in welke smaken er zijn op het gebied van duurzame voeding. Anderen gingen op verrassingsbezoek bij buurtgenoten met koffie van Manhattan en kregen een training tafelbereiding door Horecadier.

SVH Meestertour

Tenslotte was er nog de exclusieve SVH Meestertour waarbij genodigden kennismaakten met dé top van de Nederlandse gastronomie, genoten van heerlijke gerechten van SVH Meesters en waardevolle tips ontvingen. Tijdens de tour werd duidelijk hoe het allemaal werkt op het allerhoogste niveau in de horeca!

Gezamenlijk krachten bundelen

“Wat een prachtige week om de horeca, hun medewerkers, gasten en natuurlijk onze studenten te laten shinen en hen op deze manier in de spotlights te zetten. Door gezamenlijk de krachten te bundelen werken we samen met horecabedrijven, opleidingen en organisaties om een zo groot mogelijke doelgroep te bereiken en hen te enthousiasmeren voor een opleiding of baan in de horeca. We zijn trots dat we als Albeda Horecacollege wederom een mooie bijdrage hebben kunnen leveren aan de Week van de horeca’’, aldus Ferdi Munts, docent.

Bekijk hier een aantal foto's van de Week van de Horeca.