Skip to main content

Stagemarkt Horeca bij Fletcher brengt studenten en bedrijfsleven samen

  • Geschreven door Jan Rijksen
     op 27 september 2023

Op 25 september waren er meer dan 100 leerbedrijven en 1000 studenten te gast bij Fletcher Hotel - Restaurant Wings in Rotterdam voor de Stagemarkt Horeca Zuid Holland. Studenten van Albeda Horecacolllege, Albeda Startcollege, Albeda Travel & Leisure College, Da Vinci College, mboRijnland, Mondriaan en Zadkine kregen de kans om op de markt, die georganiseerd werd door De Regio Klankbordgroep Zuid Holland, op informele wijze contact te leggen met bedrijven voor een toekomstige stageplaats.

Samen sterk in de regio

Eén van de doelen van De Regio Klankbordgroep Zuid Holland is om bedrijven en studenten samen te brengen. Deze stagemarkt is bij uitstek dé gelegenheid om horecastudenten aan de branche te binden. Studenten maken kennis met verschillende horecabedrijven en kunnen zich zo oriënteren op een stageplaats. Voor horecabedrijven is dit een unieke mogelijkheid om zich te presenteren aan horecastudenten. ‘Samen sterk in de regio’ is het motto van De Regio Klankbordgroep Zuid-Holland!

Horeca is leuk en veelzijdig

Naast het bezoek aan de stagemarkt, waarbij studenten zich konden oriënteren op een stageplaats, was er ook de mogelijkheid om verschillende masterclasses en/of vakgerichte workshops bij te wonen. Zo waren er smaaklessen over eten en smaak, waarbij het beleven van voedsel centraal stond, was er een workshop van de FNV, vond er een introductie ‘Hospitality’ plaats door Ben de Ruijter, operationeel directeur van Fletcher Nederland en stond er een mocktail workshop op het programma. Volop activiteiten om te laten zien hoe veelzijdig en leuk de horeca is!

Volop doorgroeimogelijkheden

In de afgelopen jaren was het Fletcher Hotel - Restaurant Wings Rotterdam meerdere malen de gastheer van dit jaarlijks terugkerende evenement. Deze stagemarkt biedt volop gelegenheid om studenten aan de branche te binden en hen meer wegwijs te maken in horecaland. De horecabranche worstelt nog altijd met personeelskrapte. De vraag naar goed geschoolde medewerkers is groot. Goed werkgeverschap en de juiste begeleiding van studenten wordt steeds belangrijker voor een sector waar op dit moment nog altijd een personeelstekort is. Terwijl er juist vanwege deze krapte veel doorgroeimogelijkheden zijn. Dankzij de horeca-stagemarkt werd dat goed inzichtelijk gemaakt!

  • Stagemarkt Horeca bij Fletcher brengt studenten en bedrijfsleven samen

  • Stagemarkt Horeca bij Fletcher brengt studenten en bedrijfsleven samen

  • Stagemarkt Horeca bij Fletcher brengt studenten en bedrijfsleven samen