Skip to main content

Albeda Horecacollege wint publieksprijs ‘Best Dish’

  • Geschreven door Jan Rijksen
     op 22 september 2023

Woensdag 20 september won het team van Albeda Horecacollege, bestaande uit studenten Marith van Kooten, Jeda Maharaj en Megan Kiela de publieksprijs ‘Best Dish’. Tijdens de tweede editie van de Good Fish Dish op Gastvrij Rotterdam, wisten zij de jury te overtuigen van hun kookkunsten!

Good Fish Dish

De Good Fish Dish-wedstrijd rondom duurzaamheid en vis heeft als doel om jonge chefs nader kennis te laten maken met duurzame vis, schaal- & schelpdieren. Dit jaar stond tapas van mossels en rivierkreeft centraal. De teams kregen de opdracht om drie gerechten te bereiden; in ronde één een tapasgerecht, ronde twee een luxe mosselgerecht en in ronde drie een tapasgerecht op basis van Amerikaanse rivierkreeft.

Leerzame ervaring

Albeda Horecacollege neemt met deze overwinning naast een super leerzame ervaring ook een aantal mooie prijzen mee naar huis! Ze wonnen een compleet verzorgd diner tijdens de Mosselweek 2023, de winnende gerechten worden ingezet op Gastronomixs, en hun gerechten staan in de spotlight tijdens de Nationale Mosselweek 2023. Als klap op de vuurpijl ontvingen ze ook een koffer en een tas vol met cadeaus, van een pepermolen tot kookboeken.

Professioneel

De gepresenteerde gerechten waren erg divers en van hoog niveau. Zowel de vakjury als de publieksjury waren aangenaam verrast door de creativiteit en het enthousiasme van de jonge koks. De gerechten zijn professioneel beoordeeld door de vakjury bestaande uit: Frithjof de Waard, Jadis Schreuder, Willem Himmelreich & Michel de Smit.

Albeda Horecacollege wint publieksprijs ‘Best Dish’

Albeda Horecacollege wint publieksprijs ‘Best Dish’

Albeda Horecacollege wint publieksprijs ‘Best Dish’