Skip to main content

Albeda cluster Hospitality doet mee aan het Hospitality Pact!

  • Geschreven door Jan Rijksen
     op 03 juli 2023

Hospitality sector tekent Pact

​​​​​​​Het Hospitality Pact is gelanceerd! Albeda cluster Hospitality, Hospitality Innovation Campus en andere gastvrijheid- en vrijetijdssectoren hebben de handen ineengeslagen. Met elkaar gaan we samenwerken aan duurzame oplossingen voor de arbeidsmarkt. Door het tekenen van het Hospitality Pact is er een belangrijke samenwerking gestart tussen bedrijfsleven, onderwijs, kennisinstellingen en de overheid om uitdagingen aan te pakken en het verschil te maken. 

Met dit pact en de campagne 'Be My Guest' die tegelijkertijd startte met de lancering gaan we jongeren inspireren en faciliteren in alle mogelijkheden van de Hospitality sector. Alle betrokken partijen uit de Hospitality sector werken samen om de doelen rondom human capital te bereiken. Hierdoor blijft de Hospitality sector concurrerend met andere sectoren.

  • Wij maken als sector de meervoudige waarde van hospitality zichtbaar: wij leveren een bijdrage aan economische groei, brede welvaart, welzijn, werkgelegenheid, duurzaamheid en sociale cohesie.
  • Wij laten zien dat hospitality een veelzijdig vakgebied op meerdere niveaus met bijbehorende loopbaanpaden, -kansen en -perspectieven is.
  • Wij zorgen met elkaar voor voldoende instroom van gekwalificeerde en nog te kwalificeren talenten op de arbeidsmarkt en in hospitality-opleidingen.

Samen met onze partners draagt Albeda cluster Hospitality ook haar steentje bij aan het Hospitality Pact in de metropoolregio Rotterdam Den Haag.

Jong talent – Be My Guest

De sector biedt tal van mensen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen. Er zijn kansrijke en uitdagende loopbanen voor ieder hospitality talent. Dat willen we laten zien met de campagne en het platform Be My Guest. De eerste focus is gericht op jongeren en hun ouders. Met uitdagende content laten we zien dat werken in de sector een echt vak is. En dat je een leven lang met plezier verder kan leren en ontwikkelen.

Het platform is te bezoeken op https://www.bemyguest.nu.