Skip to main content

Resultaten Wijs in Werk groots gepresenteerd op 9 juni. Roep om vervolg!

  • Geschreven door Webmaster
     op 13 juni 2016

Tijdens een zonovergoten dag, met op de achtergrond Rotterdam-The Hague Airport zijn de uitkomsten van het event Wijs in Werk gepresenteerd. Op de locatie Word Hotel Wings waren alle betrokkenen uitgenodigd om het pamflet met de 10 belangrijkste aanbevelingen in ontvangst te nemen.

Het event Wijs in Werk heeft plaatsgevonden op maandag 18 april. Tijdens het event spraken studenten, leermeesters en docenten als gelijkwaardige partners met elkaar over de toekomst van de horecabranche en het horecaonderwijs.

Tijdens de presentatie waren aanwezig: het management van de horecascholen, de manager van de sectorkamer Voedsel, Groen en Gastvrijheid (SBB) Jan-Willem Mans, vertegenwoordiger FNV, gastheer van het event Berry Gerretsen (directeur World Hotel Wings), leden van de Regio Klankbordgroep Zuid-Holland en de faciliterende organisatie Facilitating Company.

Jan-Willem Mans van SBB: “het is echt uniek in Nederland dat op deze schaal met elkaar wordt gesproken en niet over elkaar”, “nu moeten we ook echt iets met de resultaten gaan doen”

De aanwezige directeuren gaven aan dat zij de uitkomsten zullen bestuderen en dat de er duidelijk behoefte is om hier een vervolg aan te geven. Vooral de punten: gelijkwaardige communicatie, betrekken bedrijfsleven bij het maken van onderwijs en de 21st century skills waren opvallende zaken uit het pamflet.

Marsel Verlaan ID-College: “Uit het dynamische karakter en het enthousiasme van de deelnemers is gebleken dat dit concept ook binnen de scholen zal werken.”

Opvallende uitspraken waren:

  • Om te bereiken wat je wilt, begin je bij het einddoel.
  • Horeca verandert snel, speel hier als school en bedrijfsleven op in.
  • Horeca blijft op het gebied van onderwijs nog te traditioneel.
  • Geef samen met de student vorm aan onderwijs, leg dit niet op.

Wil je meer lezen over het event Wijs in Werk en nieuwsgierig naar de uitkomsten bezoek de website www.wijsinwerk.nu.