Skip to main content

Conferentie ‘Hart voor een passende bpv’ op Valentijnsdag

  • Geschreven door Jan Rijksen
     op 16 februari 2023

Studenten en medewerkers Albedalocatie Lutonbaan waren op Valentijnsdag trotse gastheer voor de conferentie ‘passend onderwijs in de bpv’ met als thema hart voor een passende bpv (beroepspraktijkvorming). Uit de hoge opkomst bleek hoe dit onderwerp leeft bij onderwijs, overheid en bedrijfsleven. Samen met mboRijnland, Ingrado en de landelijke werkgroep passend onderwijs werd deze conferentie georganiseerd voor alle betrokken partners in de regio Zuid-Holland. Aanleiding is de ‘Verbeteragenda Passend Onderwijs in het mbo’.

Henrie Mastwijk, projectleider Ingrado, is zeer enthousiast: “Het is goed om te zien dat het gesprek wordt aangegaan. We vinden elkaar om ervoor te zorgen dat er een passende beroepspraktijkvorming wordt gevonden voor iedere jongere (die extra aandacht nodig heeft).”

Na de lancering van het succesvolle bpv-handhoek met good practices voor de begeleiding van studenten passend onderwijs is het plan ontstaan om de dialoog te voeren met alle betrokkenen.

Door middel van een College Tour werden de bezoekers uitgedaagd om studenten met echte casussen te helpen onder leiding van dagvoorzitter Danny Dijkhuizen. Eén student deed een oproep aan de aanwezigen om vooral over te gaan op actie en zich niet te verschuilen achter regels. Zet de studenten centraal en laat de student zelf verantwoordelijk zijn voor het stellen van hulpvragen! Het publiek was onder de indruk van de openheid waarmee studenten hun verhalen deelden. In groepen werd verder nagedacht hoe we de jongeren nog beter kunnen begeleiden in de beroepspraktijkvorming.

De studenten van de facilitaire opleidingen van Albeda en mboRijnland hebben geholpen om deze dag tot een succes te maken. We kijken terug op een mooi event. Passend onderwijs in de beroepspraktijkvorming heeft weer extra aandacht gekregen in deze regio!

De conferenties worden door het hele land georganiseerd. De landelijke bijeenkomst vindt plaats op 20 juni in Driebergen-Zeist.

Voor meer informatie: www.ingrado.nl 

Graag tot ziens op 20 juni!