Skip to main content

Albeda Horecacollege bezoekt GastvrijheidsTOP 2022

  • Geschreven door Jan Rijksen
     op 16 november 2022

Dinsdag 8 november was het zover! Opnieuw een GastvrijheidsTOP. 

Horecastudenten van locatie De Vloot in Maassluis bezochten samen met hun docent Ferdi Munts en projectmanager Jan Rijksen deze belangrijke happening in het Gooiland Hotel in Hilversum. Een dag vol workshops, fun en food, catering & recreatie en de finale van het leukste horecateam van Nederland 2022.

Verkiezing leukste horecateam van Nederland

Albedastudenten ontvingen een speciale uitnodiging voor deze dag! Vanwege hun actieve rol bij de verkiezing van het leukste Horecateam van Nederland in voorgaande jaren, werden zij met open armen ontvangen om de uitreiking van deze prijs op de GastvrijheidsTOP bij te wonen. Onder begeleiding van juryleden Patrick Treichl en Milo Berlijn werden drie bedrijven genomineerd. Deze finalisten bereidden een pitch voor om de bezoekers van de GastvrijheidsTOP te overtuigen van hun winst. Op basis van de jurybeoordeling, aanmelding, vooronderzoek en stemmen werd de winnaar geselecteerd. Na een dag vol spanning, workshops, inspiratiesessies en ontmoetingen met collega-toppers uit de horecabranche, kwam de jury eindelijk met het verlossende woord! Het team Van Rossum uit Woerden is officieel uitgeroepen tot het leukste horecateam van Nederland 2022!

Gevarieerd programma

Onze studenten kregen gedurende de dag een gevarieerd programma voorgeschoteld met sprekers en workshops. Milo Berlijn sprak inspirerend over zijn kijk op gastvrijheid, er was een presentatie van stressexpert Thijs Launspach en tv-kok Mounir Toub vertelde onze studenten hoe je dromen kunt verwezenlijken. Naast leerzame workshops was er de mogelijkheid om oesters te leren steken, insecten te eten, de lekkerste koffie te proeven en te swingen in de silent disco!

Blijf ontwikkelen in het vakgebied

Belangrijkste doel was om iedereen te laten zien en te ervaren hoe leuk werken in de gastvrijheidsbranche is én nog interessanter wordt zodra je je ontwikkelt in het vak! Het onderwijs speelt hierin een belangrijke rol. Tijdens het evenement komen horeca-, catering- en recreatieprofessionals en onderwijs samen om niet alleen meer te leren over hun vakgebied, maar ook om ervaringen en ideeën uit te wisselen met elkaar. Het waanzinnige evenement -een initiatief van FNV Horeca- werd tijdens een borrel feestelijk en muzikaal afgesloten! “Als het aan onze studenten ligt zijn we er volgend jaar weer bij!’’