Mbo-stagemarkt voor horeca opnieuw succesvol dankzij gebundelde krachten

Op maandag 14 oktober organiseerde De Regio Klankgroep Zuid-Holland, na een succesvolle editie in maart, opnieuw een stagemarkt voor bedrijven en horecastudenten. Dit keer vond het event plaats in het stijlvolle Hilton Hotel in Rotterdam. Ruim 600 enthousiaste studenten van Albeda Horecacollege, Albeda Startcollege, Da Vinci College, MboRijnland, Mondriaan en Zadkine Horeca College vonden hun weg naar de markt, waarbij ze kennismaakten met 70 soorten horecabedrijven. Groothandel HANOS, dé horecaleverancier voor mbo-scholen was ook weer van de partij!

Workshops en activiteiten
Op de markt waren veel activiteiten om met name eerstejaarsstudenten te laten zien hoe leuk de horeca is! Naast het bezoeken van de stagemarkt, waarbij studenten zich konden oriënteren op een stageplaats, waren er lezingen en diverse vakgerichte workshops op het gebied van ‘Mocktails’, verzorgd door Terry Sallons van Dodo Café, ‘Slow food’ door Carla Glorie van Slow Food Groene Hart en ‘Aziatisch koken’ door Jinai Looi van het zesde gelukHilton Rotterdam gaf presentaties over het werken in een hotel en organiseerde rondleidingen door het gebouw. Eures, Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs (SBB), Nuffic en Albeda bureau internationalisering waren aanwezig om studenten en bedrijven te voorzien van informatie. Daarbij gaven zij tips aan studenten die naast een nationale stage, ook een internationaal avontuur willen aangaan. 

Personeelsproblemen
De arbeidsmarkt is krapper dan ooit en de horeca is de sector waar de meeste vacatures te vinden zijn. Juist vanwege deze grote personeelstekorten konden sommige bedrijven tot hun spijt niet deelnemen aan de stagemarkt. “Zonde, want deze stagemarkt is juist de uitgelezen plek is voor een bedrijfspresentatie om nieuw personeel te werven,” vertelt Jan Rijksen secretaris Regio Kalnkbordgroep Zuid-Holland. Desondanks zijn er gelukkig veel positieve gesprekken gevoerd tussen de nieuwe generatie medewerkers, die nu nog een opleiding volgen in verschillende horecarichtingen en horecabedrijven die wel aanwezig konden zijn. Alle scholen trekken hierin gezamenlijk op om het voor zowel bedrijfsleven als studenten zo aantrekkelijk mogelijk te maken elkaar te ontmoeten. Dat is de drijvende kracht achter deze markt. Goed werkgeverschap en de juiste begeleiding van studenten wordt steeds belangrijker voor een sector waar een groot personeelstekort is. Vanwege deze krapte zijn er juist kansen. Dankzij deze stagemarkt wordt dat weer goed inzichtelijk gemaakt en kunnen we wederom terugkijken op een geslaagde editie.’’

Volgende keer meedoen? Dat kan!
Wilt u de volgende keer ook meedoen? Dat kan! Op regelmatige basis organiseert de Regio Klankbordgroep Zuid-Holland stagemarkten. Daarbij ondersteunen zij ook andere initiatieven op het gebied van imago met betrekking tot de hospitality-sector en vindt er afstemming plaats tussen onderwijs en bedrijfsleven op het gebied van stage. Mail naar Regio Klankbordgroep Zuid Holland: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Klik hier voor een impressie

Stagemarkt1 17 10 22

Stagemarkt2 17 10 22

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief