WebAPP en nieuwe werkwijze koppelen praktijkopleider Praktijkbeoordelen in het nieuwe schooljaar! 

Er zijn vanaf het nieuwe schooljaar twee belangrijke aanpassingen in online praktijkbeoordelen van Examenwerk:

1. Nieuwe Webapp
2. Praktijkopleider hoeft zich niet meer zelf aan te melden. Koppelen gebeurd automatisch bij aanmaken praktijkperiode door student

Meer infomatie lees dit artikel

Nieuwe Webapp
Graag laten wij jullie hierbij weten dat de WebAPP van Praktijkbeoordelen bij aanvang van het nieuwe schooljaar voor alle scholen beschikbaar zal zijn. Met deze WebAPP is Praktijkbeoordelen, naast de huidige webvariant, ook te gebruiken via een mobiel device zoals een smartphone.

De scholen, studenten en praktijkopleiders die hebben meegewerkt aan de pilot hebben vooral aangegeven goede ervaringen te hebben met het gebruik van de WebAPP. Hier zijn we natuurlijk erg blij mee. Het meeste is hetzelfde als in de desktopversie, afgezien de weergave en biedt de WebAPP diverse handigheden. Met kleuren ziet de student bijvoorbeeld welke onderdelen als voldoende zijn gemeten door de praktijkopleider.

Uitleg app

Daarbij is het met de WebAPP heel eenvoudig om tekst in te spreken in plaats van te typen. Dat kan via de opties die de telefoon standaard meegeeft. Ook kan direct een foto of video die met de telefoon is gemaakt worden toegevoegd aan de periode. De handleiding voor het gebruik van de WebAPP wordt binnenkort gepubliceerd op de website van Examenwerk. Ook werken we op dit moment aan een instructiefilmpje. Hierover later meer nieuws!

Wil je nu alvast al een inkijkje nemen in de WebAPP én heb je een login voor Praktijkbeoordelen?
Scan dan de QR-code met je telefoon:

QR code

Nieuwe werkwijze aanmelden als praktijkopleider bij Examenwerk 

Vanaf het nieuwe schooljaar hoeft een praktijkoplieder zich niet meer zelf aan te melden bij online praktijkbeoordelen van Examenwerk.

Voor ontwikkelingsperiodes worden de praktijkopleidergegevens automatisch opgehaald bij het SBB even als het leerbedrijfgegevens. Dit gebeurd straks automatisch als een student zich wil koppelen aan het bedrijf en zijn praktijkopleider. Indien de praktijkopleider al een account heeft in praktijkbeoordelen worden de gegevens van het SBB gekoppeld aan de account in praktijkbeoordelen. Dat kan alleen als het emailadres van het SBB bekend is in praktijkbeoordelen. Is dat niet het geval dan krijgt de praktijkopleider een email om zijn account te activeren.

Hier heeft de praktijkopleider nog de mogelijkheid om zijn bestaande account te kiezen en zodoende handmatig de gegevens van het SBB daaraan te matchen. Het advies is om de persoonsgegevens van SBB te gebruiken.

De erkenningen van de praktijkopleider worden overgenomen zoals bekend bij SBB. Het is van belang dat leerbedrijven hun gegevens bij SBB op orde hebben als ze een student willen begeleiden. Anders kan de student zijn praktijkopleider niet vinden. 

Hierdoor wordt de administratieve last aanzienlijk minder. 

Als de praktijkopleider ook beoordelaar is en er heeft een match plaatsgevonden, dan worden de erkenningen voor beoordelen van examens ook gekoppeld. Ook bestaande periodes, (stages en examens) worden dan gekoppeld.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief