Goud voor studenten van Albeda Horecacollege tijdens Bols Cup 2022

De beste bartenders komen van Albeda Horecacollege!

Studenten Dianthe Paalvast en Shania Bouman van Albeda Horecacollege, locatie De Vloot Maassluis zijn de beste bartenders van Nederland! Onder leiding van hun trotse docent Ferdi Munts, wonnen zij op 15 juni goud tijdens de vakwedstrijd: De Bols Cup. De wedstrijd, waarmee Bols de kloof tussen de kennis die het vak vereist en het aanbod op school wil verkleinen vond plaats in de Bols Academie Amsterdam.

De wedstrijd waarbij studenten van mbo’s uit heel Nederland streden om de felbegeerde Goude Bols Cup, bestond uit drie onderdelen; Tasting, Mysterybox challenge en Modern art challenge.
Bij het onderdeel Tasting kregen studenten twee dranken te proeven waarbij zij een smaakprofiel moesten noteren. Met het raden van de juiste drank werden er extra punten verdiend! Albeda Horecacollege scoorde hier 45 uit 50 en ging samen met het Suma College aan de leiding.

Tijdens de Mysterybox challenge bereidden zij een cocktail uit een mysterybox met de volgende ingrediënten: kiwi, kokosmelk, mandarijn en salie. Hiermee maakten zij met behulp van basisproducten uit de gevulde bar van de Bols Academie een strandcocktail. Eentje die absoluut niet mag ontbreken op de cocktailkaart van strandtenten in Nederland! Kiwi, kokosmelk, Union pineapple rum, Bols kiwi likeur, ananas, passievrucht en een huisgemaakte siroop van salie en rode peper maakte de cocktail 'Kwinees' door onze 'Queens'.

Vervolgens gingen ze aan de slag met de Modern art challenge; een cocktail dat een onderdeel of een verlengstuk moest worden van een bestaand werk van een kunstenaar. 3 weken vóór de wedstrijd hoorden de studenten welke kunstenaar zij met hun cocktail moesten vertegenwoordigen. Hierdoor kregen ze de tijd om zich goed voor te bereiden. Ze gebruikten hiervoor hun dranken als penselen op het witte doek, om zo tot smaakvolle kunstwerken te komen. Geuren van gerookte tonkabonen, oogstrelende garneringen op het glas en de passionele uitleg van de bartenders zorgden ervoor dat alle zintuigen met deze opdracht werden geprikkeld.

De winnaars van Albeda Horecacollege creëerden de gastro cocktail “Three Spinach” gebaseerd op het kunstwerk “Three Popeye” van Jeff Koons. Met de volgende ingrediënten maakten zij de winnende cocktail: Bols dry orange, Smirnoff Black, Willems Wermoed, Balsamico creme & huisgemaakte spinaziesiroop geshaked, uitgeserveerd in een blik vol met crushed ice en gegarneerd met verse spinazie en peper. Natuurlijk mochten het glazen rietje en de ballonnenhondjes niet ontbreken. Een knipoog naar de kunstenaar en de 3 hondjes van Popeye die Olive kwamen redden tijdens de presentatie.

De uitslag werd bekend gemaakt door de vakjury: Tyron Francisca en Yannick Nicolaas. Met kop en schouders boven de rest is Albeda Horecacollege uitgeroepen tot de winnaar van de Bols Cup 2022!

Goud: Albeda horecacollege, 101 punten, kunstenaar: Jeff Koons
Zilver: Nova College, 94 punten, kunstenaar: Gal Yosef
Brons: MBO Amersfoort, 82,25 punten, kunstenaar: Takashi Murakami

800 cocktail3

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief