Een succesvol vervolg van ‘WIJS in WERK’ bij Albeda Horecacollege

Maandag 11 april kwamen studenten, bpv-begeleiders en praktijkopleiders van Albeda Horecacollege samen in restaurant Albeda Proef! in Maassluis. Opnieuw werd er vervolg gegeven aan het terugkerende event WIJS in WERK, waar samen met ondernemers en adviseurs van SBB het gesprek gevoerd werd over de zichtbaarheid van de kwaliteitsverbetering voor het horecaonderwijs. Na de coronacrisis was het fijn om elkaar eindelijk weer fysiek te ontmoeten.

Onder leiding van Mira Kuipers van de organisatie MEERGLANS werd het gesprek in goede banen geleid. Door haar neutrale positie kregen alle deelnemers evenveel ruimte om hun mening te geven over verwachtingen ten aanzien van de horecasector en Albeda. Studenten benoemden met name de sfeer op school en de persoonlijke regie door de nieuwe onderwijsvorm van gepersonaliseerd leren als redenen om voor Albeda te kiezen. Punt van aandacht is dat een deel van de studenten en praktijkopleiders binnen gepersonaliseerd leren ook behoefte hebben aan een logische volgorde bij het aanleren van de beroepsvaardigheden. Het is daarbij de kunst om een goede balans te vinden tussen zelf de regie krijgen als student om keuzes te maken, ten opzichte van de verwachtingen in de dagelijkse beroepspraktijk.

Het bedrijfsleven gaf aan graag met Albeda samen te werken door de korte lijnen met de bpv-coördinatoren. Wel adviseerde zij om leerdoelen goed af te stemmen bij een sollicitatiegesprek. Punt van kritiek was de soms matige begeleiding en te lange dagen voor studenten bij een klein aantal collega bpv-leerbedrijven. Om dit in de toekomst te voorkomen wordt hierin gezamenlijk opgetrokken. Een verplichte stagevergoeding in de horecasector voor alle bol-studenten zou mogelijk een oplossing bieden. 

Hoofd beroepspraktijkvorming Jan Rijksen reikte het inspiratiedocument ‘Doe mee!?’ van Albeda cluster Hospitality uit aan ondernemers van het bedrijfsleven en gaf een korte toelichting. De belangrijkste boodschap is om met elkaar in dialoog te blijven en samen te werken aan goed en inspirerend onderwijs. Deze boodschap werd direct in de praktijk gebracht door de actieve houding van alle aanwezigen. Door met elkaar in gesprek te blijven zijn er punten van verbetering gerealiseerd en geformuleerd. Ook dit keer heeft het event de verwachtingen waargemaakt.

Heeft u vragen over onze horecaopleidingen of over het event WIJS in WERK stuur gerust een mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief