Enthousiasme voor de horeca door succesvolle mbo-stagemarkt

Op maandag 7 maart organiseerde De Regio Klankgroep Zuid-Holland na een lange coronapandemie de jaarlijkse stagemarkt voor bedrijven en horecastudenten. Het event vond dit jaar plaats in het bekende Wings Hotel naast Rotterdam The Hague Airport waarvan Fletcher-hotels recent de trotse eigenaar is. Ruim 500 enthousiaste studenten van Albeda Horecacollege, MboRijnland, roc Mondriaan en Zadkine Horeca College maakten kennis met verschillende soorten horecabedrijven en oriënteerden zich op een stageplaats. Ook groothandel HANOS, dé horecaleverancier voor de mbo-scholen, was aanwezig. Film over de stagemarkt

 

Nu de horeca weer open is en er veel vacatures openstaan was de stagemarkt een schot in de roos. De ruim 100 bedrijven, die tot hun spijt lange tijd alleen maar nee konden verkopen aan studenten, presenteerden zich vandaag aan een nieuwe generatie medewerkers die een opleiding volgen in horecarichtingen als kok, gastheer/gastvrouw en ondernemer manager. Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs (SBB) en het Nuffic waren present om studenten en bedrijven te voorzien van informatie. Nuffic gaf tips en trucs aan studenten die naast een nationale stage ook een internationaal avontuur willen aangaan.

Na een lange, onzekere periode waarin de horecasector zwaar getroffen werd, was de sfeer op de stagemarkt heel positief. Zowel horecabedrijven als studenten kijken met een goed gevoel terug en waren verheugd om eindelijk fysiek kennis te kunnen maken. Goed werkgeverschap en de juiste begeleiding van studenten wordt steeds belangrijker voor een sector waar op dit moment een groot personeelstekort is. Vanwege de krapte zijn er voldoende doorgroeimogelijkheden. Ook de nieuwe cao vormt straks weer een goede basis voor een carrière in de horeca.

Workshops en activiteiten
Naast het bezoeken van de stagemarkt waren er ook worskhops en lezingen op het gebied van alcoholvrije wijn, barista en thee. Fletcher verzorgde een presentatie over het bereiken van de top in de horeca en studenten konden meedoen met een quiz middels een app. Genoeg activiteiten om te laten zien hoe leuk de horeca is.

Giro 555 Actie voor Oekraïne
Tijdens de markt werd ook stilgestaan bij de landelijke actie die is opgezet voor slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Zo konden studenten na elk persoonlijk contact met een bedrijf handtekeningen ophalen waarmee geld werd gegenereerd voor het goede doel.

Meedoen? dat kan!
Wilt u de volgende keer ook meedoen dat kan! Medio oktober organiseert de regio Klankbordgroep Zuid-Holland weer een nieuwe stagemarkt. Meld je aan bij ons secretariaat en stuur een mail naar Regio Klanborgroep Zuid Holland Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op de website www.praktijkopleider.info

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief