Skip to main content

Bakery Innovation Academy in Vlaardingen: feestelijke start van bakkersopleidingen Albeda

  • Geschreven door Jan Rijksen
     op 09 november 2021

Met het aansnijden van een anderhalve meter stokbrood door wethouder Jacky Silos en cvb-lid Simone Fredriksz, is het officiële startmoment van de bakkerij-opleidingen van Albeda Horecacollege in Vlaardingen een feit. In de splinternieuwe, hypermoderne opleidingsbakkerij: de Bakery Innovation Academy, wordt een nieuwe generatie bakkers opgeleid om straks het verschil te maken op de arbeidsmarkt.

Wethouder Jacky Silos: “Vlaardingen zet in op innovatie. Dit initiatief in onze stad is echt een cadeautje en past perfect in onze ambitie voor innovatief mbo-onderwijs.” Simone Fredriksz vult haar aan: “dit is een begin van veel. We brengen het onderwijs in de context waar het gebeurt en het is een schoolvoorbeeld van hoe we in het mbo willen innoveren. We zijn echt trots!”

Bertho Rombout, directeur Albeda Horecacollege en Alfred Bruin, Food Innovation Academy-bestuurder en holding-directeur van Royal Steensma zijn eensgezind. De studenten lopen hier tussen de medewerkers van Royal Steensma. Door onderdeel te zijn van deze keten brengen we vakmanschap en vaktechnisch onderwijs dichter bij elkaar!

Ter gelegenheid van de feestelijke start werd vooraf een bijzonder programma aangeboden aan de bakkersstudenten. Zo vond er onder leiding van Meester Boulanger Hiljo Hillebrand een masterclass Boulangerie plaats en verraste Hidde de Brabander, Meester Patissier, de studenten met een masterclass IJsbereiding. Bovendien werd de eerste hand gelegd aan het meterslange stokbrood en werden voorbereidingen getroffen voor lekkernijen die tijdens de opening werden uitgereikt aan de genodigden. Zij maakten op deze manier meteen kennis met prachtige creaties, heerlijke producten en het vakmanschap van onze studenten.

De Bakery Innovation Academy is onderdeel van de Food Innovation Academy (FIA). Dé plek waarbij praktijk en onderwijs hand in hand gaan en we ons gezamenlijk hard maken voor een nieuwe generatie gekwalificeerde, ambachtelijke bakkers. In een omgeving waar bedrijfsleven, onderwijs en overheid samenwerken om de foodsector blijvend te kunnen voeden met vakmensen, kennis en innovaties. Met vernieuwende technieken leer je hier alles over het bakkersvak, van ontwerp en bakproces tot decoratie en garnering. En dat in een inspirerende omgeving om fantastische onderscheidende producten te maken!

Albeda Horecacollege biedt in Vlaardingen de volgende opleidingen:

  • Uitvoerend bakker (niveau 2)
  • Zelfstandig werkend bakker (niveau 3)
  • Patissier (niveau 4).

Maak kennis met de bakkersopleidingen van Albeda Horecacollege in de Bakery Innovation Academy.
Je bent van harte welkom op de open dagen van Albeda op 11 en 12 november.
Lees meer op: www.albeda.nl.