Gratis E-learning voor praktijkbeoordelaars/examinatoren

Regio Klankbordgroep Zuid-Holland start met gratis E-learning voor deskundigheidsbevordering van praktijkbeoordelaars/examinatoren

Bent u betrokken bij examinering of wilt u gaan examineren in het mbo? Dan is deze gratis online e-learning iets voor u!

Vertrouwen in de waarde van mbo-diploma’s is voor studenten, werkgevers en de maatschappij van groot belang. Daarom investeert het mbo in de kwaliteit van examinering. Samen met onderwijs en bedrijfsleven zorgt het mbo ervoor dat diploma’s hun waarde behouden. Daarbij is de rol van de examinator erg belangrijk!

Er is daarom een speciale online leeromgeving gemaakt over het afnemen van examens en het objectief kunnen beoordelen. U kunt zo uw deskundigheid vergroten of opfrissen.
Als u deze E-learning doorloopt heeft u voldoende kennis om examens te kunnen afleggen en om objectief te kunnen beoordelen.

Na afloop van deze training ontvangt u een certificaat waarmee u kunt aantonen de training met goed gevolg te hebben afgerond. Veel scholen vragen namelijk een bewijs dat iemand voldoende kennis heeft over examineren.

Om te starten heeft u een vouchercode nodig. Deze ontvangt u van de deelnemende scholen. Wilt u gelijk starten vraag de code dan aan per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(
Albeda) of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (Mondriaan). 

Met deze vouchercode kunt u een account aanmaken en kunt u starten met de training op deze pagina: https://praktijkbeoordelaar.nl/generiek/#/register

Kies de sector Algemeen

Uitleg over de training klik hier op deze handige instructievideo

Kijk ook bij Trainingen op deze website

Aanvullende achtergrondinformatie
De online leeromgeving bevat drie modules waarmee praktijkbeoordelaars/-examinatoren zich kunnen voorbereiden op het afnemen en beoordelen van een examen. De modules gaan over:

  1. De verschillen tussen begeleiden en beoordelen en de valkuilen bij beoordelen
  2. Het proces van afnemen en beoordelen en de rol van de beoordelaar hierin
  3. Het beoordelingsformulier

Voordelen van deze training:

  • U heeft geen vooropleiding nodig. Het werkt in uw voordeel als u reeds studenten op de werkvloer begeleidt.
  • U hoeft niet naar een schoollocatie voor een aparte training.
  • U heeft vaak weinig tijd en leert ‘tussen de bedrijven door’, daarom bestaat de training uit een flexibele opbouw, korte instructies (in video en beeld) en beperkte opdrachten. U kunt tussendoor stoppen en later verdergaan.
  • U bepaalt zelf de volgorde van de thema’s die u wil doorlopen.
  • 'Simple and sweet’: de instructies en opdrachten worden op een eenvoudige en aantrekkelijke manier gepresenteerd.
  • Het certificaat is geldig op alle mbo-scholen.
  • Ook toepasbaar als u werkt met de beoordelingssystematiek ‘online praktijkbeoordelen van Examenwerk’. Als u hierover meer wilt weten, kunt u contact opnemen met de school.

Meer weten neem gerust contact met ons op contact

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief