Skip to main content

Nieuwjaarsreceptie HorecaVakPunt Rotterdam in het teken van economische groei horeca en toerisme regio Rotterdam

  • Geschreven door Jan Rijksen
     op 18 januari 2019

Op maandag 14 januari werd traditiegetrouw de nieuwjaarreceptie van HorecaVakPunt Rotterdam georganiseerd voor horecaondernemers en leermeesters. Dit keer was Albeda schoolrestaurant GROOS! de gastheer met als motto: ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Bertho Rombout, directeur Albeda cluster Hospitality maakte in zijn toespraak duidelijk hoe belangrijk samenwerking is om vraagstukken in onze stad en de horecasector met elkaar op te lossen als het gaat om imago en de groei van de sector. “Het antwoord op deze vraagstukken ligt bij hostmanship, goed werkgeverschap en samenwerking met onderwijs. Een organisatie als HorecaVakPunt is daarbij hard nodig”.

Robert Tans, innovatiemanager bij de gemeente Rotterdam – stadontwikkeling, gaf aansluitend een korte en heldere presentatie over de ontwikkelingen in de stad. “Rotterdam Make it happen”. Belangrijke highlights waren: de groeicijfers van de horeca en het toerisme, groei van het aantal inwoners en woningbouw. Ook de uitdagingen werden besproken zoals: samenleven, leefbaarheid, werkloosheid en onderwijs. “Rotterdam werkt hard aan het stimuleren van een circulaire economie, het verkrijgen van een duurzame haven en het zorgen voor ondernemende burgers” aldus dhr Tans.

Na deze presentatie konden aanwezigen genieten van mooie wijnen gesponsord door Wijnkoperij Platenburg. De hapjes kwamen van HANOS horecagroothandel. Uiteraard waren onze eigen horecastudenten aanwezig om iedereen met veel enthousiasme en vakmanschap in de watten te leggen. Een goed begin van het nieuwe jaar.

HorecaVakPunt is het regionaal samenwerkingsverband tussen mbo-horecaonderwijs (Albeda Horecacollege en Zadkine horeca college), Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven, Koninklijke Horeca Nederland en het bedrijfsleven.

Graag nodigt HorecaVakPunt Rotterdam iedereen in de horeca uit om mee te doen. Samen kom je verder! Meedoen? bekijk hier waar we voor staan en facebookpagina HVP010. Tot ziens op de volgende nieuwjaarsreceptie van HVP010.